Başsavcılıktan, Yunus Emre Göçer’in yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin açıklama

Başsavcılıktan, Yunus Emre Göçer’in yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin açıklama

Kazaya ilişkin iddialara yönelik resen soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Hassan Sheikh Mohamud’un aracıyla motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olduğu kazaya ilişkin, Mohamud hakkında “kusursuzluk” raporu verilmesi ve Göçer’in ailesine intihar ettiğinin söylenmesi hakkında resen soruşturma başlattığını duyurdu.

Fatih’te Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer (38)'in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil çarpmıştı.

Çarpmanın etkisi ile yola savrulan ve ağır yaralanan Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 6 Aralık’ta yaşamını yitirmişti. Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı bildirilirken, Göçer’e çarpan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan Mohamud ise iddiaya göre polis tutanağında “motokurye hatalı gösterildiği” için karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Konuya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Somali cumhurbaşkanının oğlu Mohamud, “asli kusurlu” bulunmuş ancak şüphelinin 2 Aralık’ta yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

‘POLİS BİZE EŞİMİN İNTİHAR ETTİĞİNİ SÖYLEDİ’

Öte yandan, Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer “Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. Eşimin motokurye arkadaşları ve kamuoyu baskı göstermeseydi belki de eşimin intihar ettiğini söyleyip olayı kapatacaklardı” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

‘İDDİALARA İLİŞKİN RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu iddialara ilişkin resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 30.11.2023 tarihinde Motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in yaralandığı ve sonrasında 06.12.2023 tarihinde vefat etmesi olayı ile ilgili olarak kusura ilişkin ilk tespitleri yapıp kusursuzluk raporu veren kolluk görevlileri ile sosyal medyada yer alan polis memurları tarafından müteveffanın eşinin aranarak intihar ettiğini söylediklerine yönelik iddialara ilişkin resen soruşturma başlatılmıştır.”