Okullarda OHAL: Güvenlik kulübesi kurulacak, giriş çıkış kaydedilecek

Okullarda OHAL: Güvenlik kulübesi kurulacak, giriş çıkış kaydedilecek

Darbe girişiminin ardından OHAL ilan edilmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı da okullar için ‘güvenlik tedbirleri’ açıkladı. Buna göre okullarda güvenlik kulübesi kurulacak ve okula giriş-çıkış kaydedilecek.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kararının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı da okullar için ‘güvenlik tedbirleri’ belirledi. Buna göre okullarda güvenlik kulübesi kurulacak ve okula giriş-çıkış kaydedilecek.

Habertürk’ten Lütfi Erdoğan’ın haberine göre konuyla ilgili ‘Emniyet ve Güvenlik Tedbirleri’ başlıklı genelge, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından açıklandı. “Bakanlığımız, okullar ile özel eğitim kurumları ve barınma merkezlerinde üzücü olaylarla karşılaşılmaması için mevzuat esasları doğrultusunda emniyet ve güvenlik tedbirleri aksatılmadan uygulanacaktır” denen genelge yeni eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulacak.

OKULLARDA OHAL UYGULAMALARI

Bakanlığın ‘tedbir’ başlığıyla okullara getireceği OHAL uygulamaları şöyle:

- Okulun etrafı çevrilecek, güvenlik kulübesi konulacak

- Gizli dereceli birim ve kısımlarda çalışan personel hakkında, ‘güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması’ yapılacak.

- Okula yapılan giriş çıkışlar kayıt altına alınırken, okul bahçesine hiçbir araç alınmayacak. Sadece öğrenci servis araçlarının okul çevresine park etmesine izin verilecek.

- Okul binasının etrafı duvar ve tel örgüyle çevrilirken, belirli noktalara da güvenlik kulübesi yapılacak.

- Tesisatçılar bile kontrol edilecek

- Okula çalışma saatleri dışında girmek isteyen personel, birim amirlerine veya güvenlikten sorumlu birime önceden bildirilecek.

- Okula tamir ve tesisat için gelen kişilerin alet edevatı, taşıdığı çanta ve torbaları girişte kontrol edilecek. Onarım süresince kontrol amacıyla bu kişilerin yanında refakatçi bir personel olacak.