Barolar Yargıtay’a yürüyecek: ‘Başka bir Cumhuriyet yok!’

Barolar Yargıtay’a yürüyecek: ‘Başka bir Cumhuriyet yok!’

Ankara ve İzmir Barosu, Yargıtay’a yürüme kararı aldı.

Ankara Barosu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerine suç duyurusunda bulunmasına tepki olarak yarın (10 Kasım) Yargıtay'a yürüme kararı aldı. İzmir Barosu da yürüyüşe katılacağını duyurdu.

AYM’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “hak ihlali” kararının ardından, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM kararını tanımayarak Yüksek Mahkeme üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Barosu, Yargıtay'ın skandal kararına tepki olarak yarın Yargıtay'a yürüme kararı aldı. İzmir Barosu da yürüyüşe katılmak için saat 01.00'da Ankara'ya doğru yola çıkacağını duyurdu. 

Ankara Barosu'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, saat 09.05'te Sıhhıye'deki Ankara Adliyesi'nde bulunan Atatürk anıtında anma töreni yapılacağı aktarıldı.

Saat 09.30'da başlayacak yürüyüşün ardından saat 15.00'da Ahlatlıbel'deki Yargıtay Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yapılması planlanıyor.

İzmir Barosu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yargıtay yürüyüşüne katılacağını duyurdu. Baronun paylaşımında saat 01.00'da yola çıkacakları açıklanırken "Başka bir Cumhuriyet yok! Hukuk devletine yapılan bu darbeye hep beraber karşı çıkmak zorundayız. Tüm meslektaşlarımızın katılımını diliyoruz" denildi.