Balıkesir’de Hande Yener konseri iptal edildi

Balıkesir’de Hande Yener konseri iptal edildi

Hande Yener konseri, gericiler tarafından hedef alınmıştı.

AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gericiler tarafından hedef alınan Hande Yener konserini iptal etti. Kararın ardından açıklama yapan Hande Yener, “Her türlü görüşe saygı duyuyorum ancak bazen birbirimizin sesi olmamız gerekir. Ben yasaklanacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum” dedi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen “Aromaterapi Festivali” kapsamında, bugün (9 Temmuz) gerçekleşecek olan Hande Yener konseri iptal edildi.

FESTİVALLERİN İPTAL EDİLMESİNİ İSTEDİLER

Aralarında TÜGVA, MÜSİAD, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, İHH, Eğitim Bir Sen, Anadolu Gençlik Derneği’nin de yer aldığı Balıkesir Sivil Toplum Platformu isimli gerici oluşum geçen günlerde yaptıkları ortak açıklamayla, kentteki festivallerin iptalini istemişti.

Müdafaa-i İslam Hareketi isimli bir başka gerici oluşumdan Erdem Özeveren isimli bir kişi ise sosyal medya hesabından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı merkezi ile yaptığı görüşmeye ait ses kaydını paylaşmıştı.

‘KONSERİN İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Özveren ses kaydında Hande Yener konserine ilişkin şu ifadeleri kaydetmişti:

“Hande Yener konseri var ama kendisi ‘Ahlaksız’ yazan bir pankartla eşcinsellerin Onur Yürüyüşü’nde en önde yürüyor. Böyle birini davet etmişsiniz. Devlet olarak eşcinselliğe karşı bir pozisyon belirlendi. Cumhurbaşkanımız da bununla alakalı açıklamalar yaptı. AK Partili bir belediyenin böyle bir faaliyete öncülük etmesi, eşcinselliğe açıktan destek veren bir sanatçının çağırılması bizleri üzüyor. Bu konserin iptal edilmesini istiyoruz. Tekirdağ’daki Süleymanpaşa Belediyesi’ne de epeyce bir tepki olmuştu, görevinden de alınmıştı. Bu konserin de iptal edilmesini istiyoruz.”

Gericilerin baskıları sonucu AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz Hande Yener konseri iptal edilirken, Hande Yener konserinin yerine ise Aslı Hüner konserinin yapılacağı öğrenildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hünel konserine dair herhangi bir bilgilendirme yapmazken, konser duyurusunu Hünel kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

‘ENERJİMLE VE TÜM SEVGİMLE SAHNEDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Konserinin iptal edilmesinin ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan Hande Yener ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu akşam gerçekleşecek olan Balıkesir konserimiz, bazı gelen tepkiler üzerine Balıkesir Belediyesi tarafından maalesef iptal edilmiştir. Her türlü görüşe saygı duyuyorum ancak bazen birbirimizin sesi olmamız gerekir. Ben yasaklanacak bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Enerjimle ve tüm sevgimle sahnede olmaya, karşılıklı şifalanmaya devam edeceğim, bu değişmez. Başka bir zaman görüşmek dileğiyle Balıkesir. Hümanist olmak ve toplumu ayrıştırmamak en uygun davranış biçimi ve hep tercihim bu.”