Bakımevindeki işkence sonrası görevden almalar

Bakımevindeki işkence sonrası görevden almalar

Bakımevinde otizmli yurttaşa işkencenin yargıya taşınmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda iki yönetici görevden alındı.

İzel Sezer - @izelsezer

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Pendik Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde otizmli Sinan Gündoğdu’nun defalarca darbedilmesinin gündeme gelmesinin ardından Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç ve Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin görevden alındı. 

Sinan Gündoğdu, Pendik Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde ilk olarak geçen sene darbedildi. Darbın aralıklarla devam ettiği bakım merkezindeki işkenceler, Gündoğdu’nun hastaneye kaldırılmasının ardından doktor raporuyla ve kurumun zorunlu ihbarı sonucu açığa çıktı. Uzun yıllardır otizmli çocukların hakları için mücadele eden İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Kurucu Başkanı Avukat Sedef Erken, bakımevindeki işkenceleri yargıya taşıdı. 

Darp vakasının faili görevden uzaklaştırılırken, yapılan suç duyurusu üzerine savcılık tarafından iddianame hazırlandı ve dava açıldı. Bugün ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç ile Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin’in görevden alındığı öğrenildi. 

’KOLTUKLARINI SALLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Konuya ilişkin İleri’ye değerlendirmelerde bulunan Av. Erken, bakanlıklarda liyakatli, sorumluluğunun bilincinde olan, çocukların haklarını en az kendileri kadar bilen ve savunan kişilerin görevlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın haklarını savunduğumuz için bizlere ‘bağcıyı dövüyorsunuz’ diyen atanmışların koltuklarını uzun süredir sallıyorduk ve sallamaya devam edeceğiz. Ortada bir bağ varsa, o bağın üzümü yurttaşın kesesinden çıkan vergilerdir. Hepimiz öncelikle yurttaş olarak haklarımızı talep ediyoruz. Seminer, konferans, çalıştay yaparak bu konular çözülmez. Sahada, vatandaşa dokunan icraatlara imza atmayan kimse işini yapmış sayılamaz. Bu görevden almaları olumlu buluyorum, gelen gideni aratmasın yeter."

DAHA FAZLA