Bakan yardımcısından saldırıda ölen öğretmen için skandal sözler

Bakan yardımcısından saldırıda ölen öğretmen için skandal sözler

Osman Sezgin, Karkamış’ta yaşamını yitiren öğretmen Ayşenur Alkan’ın cenaze törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, Karkamış’ta yaşanan roket saldırısında yaşamını yitiren öğretmen Ayşenur Alkan’ın cenazesine katılarak bir konuşma yaptı. Sezgin, “Ömrü boyunca öğretmenlik yapsa ve ölseydi sadece sınıfındaki öğrencileri onu bilecekti, şimdi bütün millet onu biliyor” dedi.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine dün düzenlenen roket saldırılarında 3 kişi yaşamını yitirmiş, toplam 19 kişi de yaralanmıştı. Yaşamını yitirenlerden 22 yaşındaki sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan, bugün Nizip ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

BAKAN YARDIMCISI CENAZE TÖRENİNDE KONUŞTU

Nizip Hz. Ali Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin de katıldı. Sezgin’in törendeki konuşmasında Ayşenur Alkan’a ilişkin sarf ettiği sözler ise tepki çekti.

Osman Sezgin, şöyle konuştu:

‘ÖĞRETMENLİK YAPIP ÖLSE SADECE ÖĞRENCİLERİ BİLECEKTİ’

“Ayşenur öğretmenimiz eğer ömrü boyunca öğretmenlik yapsa ve ölseydi sadece sınıfındaki öğrencileri onu bilecekti. Ama şimdi Ayşenur öğretmenimiz öyle bir öğretmenlik makamına yükseldi ki bütün millet onu biliyor.

‘ÇOK YÖNLÜ BİR ŞEHİDİN KARŞISINDAYIZ’

O, bütün insanlığın öğretmeni oldu ve kıyamete kadar, insanlık durduğu sürece onun adı öğretmenlik yapmaya devam edecektir. Bizim kültürümüzde, inancımızda ilim yolunda yürürken, ilimle meşgul olurken ölen de şehittir. Dolayısıyla Ayşenur öğretmenimiz hem canını vatan için vermiş bir şehit hem de ilim yolunda yürürken şehit olmuştur. Dolayısıyla bu kadar çok yönlü bir şehidin karşısındayız. 

‘DEĞERLER UĞRUNA CANINI VERDİ’

Ayşenur öğretmenimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun, o insanlığın önünde bir rehber, bir nur, bir barış ve sevgi yolu olacaktır. Tuttuğu kalemle insanlığa insanlığı öğretecektir. İnsanlığı bilmeyen vahşi, satılmış o hainlere insanca yaşamanın ne olduğunu anlatacaktır. Ayşenur öğretmenimizin canından daha kıymetli bildiği vatanı, bayrağı, kitabı vardı. O değerler uğruna canını verdi ve değerler uğruna verdiği o canı, ebedileşti. Artık o bütün milletin öğretmeni, bütün milletin bayrağı. Dün ölseydi toprak olacaktı, bugün milletin gönlüne, milletin kalbine gömüldü ve milletin bayrağı oldu."