Bakan Tunç’tan ‘Yargıtay’ açıklaması: ‘Darbe söz konusu değil’

Bakan Tunç’tan ‘Yargıtay’ açıklaması: ‘Darbe söz konusu değil’

Yılmaz Tunç, “darbe girişimi” açıklamaları nedeniyle Özgür Özel’i eleştirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasında yaşanan krize ilişkin açıklamalarda bulunarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef aldı. Tunç, “Özellikle sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Burada bir darbe söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz Tunç, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına yönelik tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘İKİ YÜKSEK MAHKEME ARASINDA GÖRÜŞ FARKI VAR’

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM kararını tanımamasına değinen Tunç, “‘Son birkaç karardan sonra AYM’nin farklı uygulaması nedeniyle’ diyor Yargıtay'ımız, ‘Anayasa'nın 14. ve 83. maddeleri yorum yoluyla uygulanamaz hale gelmiştir. O nedenle bir Anayasa ihlali vardır’ diyor. İki yüksek mahkeme arasına görüş farkı var burada. Bu görüş farkından yola çıkarak bunu farklı noktalara çekmenin bir anlamı yok’ ifadelerini kullandı.

‘ÖZEL’İN CUMHURBAŞKANIMIZA YÖNELİK YAKIŞIKSIZ İFADELERİ VAR’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştiren Tunç, “Özellikle CHP'nin yeni seçilen Genel Başkanı, birlikte Parlamento'da görev yaptık, komisyonlarda çalıştık, hatta Özgür Bey'le askerliğimizi bile aynı yerde, birlikte yaptık. O nedenle ben çok iyi tanıyorum. Bu heyecanla, özellikle sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Bunlar sorumsuzca yapılan ifadeler” diye konuştu.

‘DARBE SÖZ KONUSU DEĞİL’

Tunç, sözlerine şöyle devam etti:

“Burada sanki sayın Cumhurbaşkanımızın bir darbe yaptığı yönündeki yorumuna kesinlikle katılmıyoruz. Burada bir darbe söz konusu değil, bu millet darbenin ne olduğunu çok iyi biliyor. Burada iki yüksek mahkeme arasındaki görüş farkını kaldırmaya yönelik, özellikle yasada belirsizlik varsa AYM'nin bireysel başvuruyla ilgili kanunda, çalışma usulleriyle ilgili, AYM'nin kuruluş kanunuyla ilgili bütün hususlar TBMM'nin yetkisinde olan hususlar. Bunlar hukuk zemininde konuşularak çözülecek hususlar."