Bakan Tunç’tan ‘TTB’ kararına ilişkin ilk açıklama

Bakan Tunç’tan ‘TTB’ kararına ilişkin ilk açıklama

Tunç, TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınmasına ilişkin konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin mahkeme kararıyla görevden alınmasına ilişkin yaptığı ilk açıklamada “Yargının kararı söz konusu. Hep beraber süreçleri takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, TTB Davası’nın dün görülen 7. duruşmasında TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınmasına karar verdi.

Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planı Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mahkeme kararına ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

‘YARGININ KARARI SÖZ KONUSU’

Tunç, şunları kaydetti:

“TTB Başkanı'nın bir ifadesi olmuştu. TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiasında bulunmuştu. Bu kabul edilebilir değildir. Terörle mücadeleyi zaafa uğratmanın bir parçasıydı. Bu yargının konusu oldu ve dava açıldı, ceza almıştı.

TTB Kanunu'nda kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının uymak zorunda olduğu hususlar var. Burada kendi kanunlarına aykırı bir tutum nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı davaname hazırladı. Ankara 31. Asliye Hukuk da karar verdi. TTB yöneticilerinin görevden alınması kararını verdi. Yerlerine delegelerden bir yönetim belirlenecek. Bu yargısal bir karar. Yargının kararı söz konusu. Hep beraber süreçleri takip edeceğiz.”