Bakan Tunç’tan ‘iyi hal indirimi’ açıklaması

Bakan Tunç’tan ‘iyi hal indirimi’ açıklaması

Yılmaz Tunç, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda “iyi hal indirimi”ne yönelik açıklamalarda bulunarak “Salt indirim almaya yönelik kılık kıyafetine özen gösterme, takım elbise giyme veya kravat takma gibi davranışların indirim nedeni olarak kabul edilemeyeceğini hükme bağladık” şeklinde konuştu.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede atılacak adımların ve uygulanacak yeni politikaların ele alındığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, bugün Ankara’da bir otelde düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda kadına karşı şiddetle mücadelede iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.

‘TAKIM ELBİSE GİYME, KRAVAT TAKMA GİBİ DAVRANIŞLAR İNDİRİM NEDENİ SAYILMAYACAK’

Toplantıda konuşan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan “iyi hal indirimi” hakkında açıklamalarda bulunan Tunç’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Israrlı takibi, kadınların özgürlüğüne saldırı olarak görüyoruz. Bu nedenle kadınları huzursuz edecek ve onların yakınlarının güvenliği konusunda endişelendirecek hareketlere maruz kalmamalarını önemsiyoruz. Kamuoyunda tartışmalara neden olan ve kravat indirimi olarak anılan ‘iyi hal indirimi’ düzenlemesini de tekrar gözden geçirdik. Böylece failin yargılama safhasında salt indirim almaya yönelik kılık kıyafetine özen gösterme, takım elbise giyme veya kravat takma gibi davranışların indirim nedeni olarak kabul edilemeyeceğini hükme bağladık. Suç mağduru kadınların talepleri halinde ücretsiz olarak avukat görevlendirileceğini düzenleyerek, kadınların adalete erişimi hususunda önemli bir adım daha attık.”