Bakan Nebati: Beklentileri aştık

Bakan Nebati: Beklentileri aştık

Nebati, ekonomideki gidişattan memnuniyetini ifade etti.

İleri Haber

Sanayi üretimi verilerini değerlendiren Bakan Nureddin Nebati, dünya genelinde sorunlar yaşandığını öne sürdü ve "Biz bu dönemde hızımıza hız kattık, beklentileri aştık" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre sanayi üretimi mart ayında aylık bazda yüzde 5,5 artarken, yıllık bazda ise yüzde 0,1'lik düşüş yaşandı. Verilerin yayımlanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda değerlendirmede bulundu.

Maraş merkezli depremlerin ardından alınan tedbirler ile sanayi üretiminin hızla toparlandığını savunan Nebati, "Bizler, üreticimize ve işçimize verdiğimiz destekler ile sanayimizi dimdik ayakta tutmayı başardık. Elde edilen bu sonuç, tüm zorlu koşullara rağmen, ekonomi modelimizin, ekonomi yönetimi anlayışımızın başarısıdır" iddiasında bulundu. 

'BEKLENTİLERİ AŞTIK'

Dünyadaki sorunlara rağmen Türkiye'nin iyi durumda olduğunu da iddia eden Nebati, "Dünyanın en gelişmiş ekonomileri halihazırda, küresel arz sorunları, resesyon endişeleri ile boğuşurken, biz bu dönemde hızımıza hız kattık, beklentileri aştık. Seçimlere giderken, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha da güçlenmiş bir sanayi sektörüne ve istihdam gücüne kavuştuk. Çünkü biz bu ülkeyi seviyoruz, üreterek kalkınan bir ülke istiyoruz. Gücümüzü Türkiye’mizden alıyoruz" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA