Bakan Işıkhan’dan ‘asgari ücret’ açıklaması

Bakan Işıkhan’dan ‘asgari ücret’ açıklaması

Vedat Işıkhan, Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı için henüz karar alınmadığını belirterek, “Bir rakam yok. 3 taraf olarak yan yana geleceğiz, kararı verip açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

İlk toplantısını 11 Aralık’ta, ikinci toplantısını 18 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, milyonlarca emekliyi ilgilendiren görüşmelerini sürdürüyor.

Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘TOPLANTI TARİHİ İÇİN HENÜZ KARAR ALINMADI’

Bir gazetecinin “Asgari ücrette 3’üncü toplantı ne zaman olacak?” sorusunu yanıtlayan Işıkhan, “Toplantı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. Teknik bir analiz söz konusu. O analizler bittikten sonra 3 temsilcimiz var biliyorsunuz, hem kamu hem özel hem de işveren temsilcilerimizin katıldığı. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BİR RAKAM YOK’

Bakan Işıkhan, “Bir rakam var mı?” sorusuna ise, “Bir rakam yok. Yani sizinle şu an paylaşacak bir şeyimiz yok çünkü o zaman Asgari Ücret Tespit Komisyonumuza haksızlık etmiş oluruz. Çalışıyorlar. Geldiği zaman da biz 3 taraf olarak yan yana geleceğiz, kararı verip açıklayacağız” cevabını verdi.

DAHA FAZLA