Aykırı, Muhbir ve Haber Report'a operasyon: 3 gözaltı

Aykırı, Muhbir ve Haber Report'a operasyon: 3 gözaltı

Batuhan Çolak, Süha Çardaklı ve Furkan Güngör gözaltına alındı.

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ile Ajans Muhbir ve Haber Report sayfalarının yöneticileri Süha Çardaklı ve Furkan Güngör sabah saatlerinde gözaltına alındı.

X (Twitter) üzerinden yaptıkları paylaşımlarla dikkat çeken Aykırı, Muhbir ve Haber Report’la bağlantılı 3 isim gözaltına alındı.

Söz konusu isimlerin neden gözaltına alındığına dair resmi bir bilgi verilmedi ancak gözler sabah saatlerinde başlayan Ankara merkezli operasyona çevrildi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, açık kaynak araştırmalarında internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yapıldığı tespit edildi.

Söz konusu sosyal medya paylaşımlarında iddia edilen konulara ilişkin olarak, işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Suçların işleniş şekli ve olayın özellikleri itibarıyla toplu suç kapsamında olduğu değerlendirilen eylemler sebebiyle; Ankara, Hatay, Antalya, Samsun, Kahramanmaraş, Sakarya, İzmir, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul'da bulunan 27 şüpheli hakkında gözaltı kararları verildi.

BATUHAN ÇOLAK, ‘CİNSEL SALDIRI’ SUÇUNDAN CEZA ALMIŞTI

Öte yandan, Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak “cinsel saldırı” suçundan yargılandığı davada Temmuz 2022'de 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış, mahkeme cezayı iyi hal indirimiyle bir yıl 8 aya indirmiş ve ertelemişti.