Avukatlar Yargıtay'a yürüdü: 'Hak, hukuk, adalet'

Avukatlar Yargıtay'a yürüdü: 'Hak, hukuk, adalet'

Çok sayıda avukat, ellerinde anayasa ile Yargıtay'a yürüdü.

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) çağrısıyla Ankara'da bir araya gelen avukatlar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararınına karşı Sıhhiye'deki Ankara Adliyesi önünden Ahlatlıbel'deki Yargıtay binasına yürüdü.

AYM’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “hak ihlali” kararının ardından, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM kararını tanımayarak Yüksek Mahkeme üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Barosu, Yargıtay'ın skandal kararına tepki olarak yarın Yargıtay'a yürüme kararı almıştı. Ankara Barosu'nun eylem kararının ardından, TBB de yürüyüşe çağrı yapmıştı.

TBB'nin çağrısı üzerine Sıhhiye'de bulunan Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen çok sayıda avukat, bugün sabah saatlerinde Ahlatlıbel'de bulunan Yargıtay binasına yürümeye başladı.

Polis, yürüyüşün yapılacağı istikamet üzerinde grubun 15 kişilik bir temsil ekibi ile yürüyüşe devam etmesini istedi. Necatibey Caddesi üzerinde durdurulan avukatlar "Biz Yargıtay'a yürüyeceğiz" diyerek yürüyüşe devam etme kararı aldı.

'ANAYASAYA AYKIRI İŞLEM YAPMAKTAN VAZGEÇİN'

AYM binası önünde ulaşan avukatlar, burada bir basın açıklaması düzenledi. AYM önündeki eyleme TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil ile CHP Genel Başkanı  Özgür Özel ve vekiller de katıldı.

Yargıtay’ın önünde yürüyüşü sonlandıran avukatlar adına kısa bir açıklama yapan TBB Başkanı Erinç Sağkan, iki gündür yaşanan krizin bir yargı krizi değil, devlet krizi olduğunu ifade etti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin anayasal düzene başkaldırdığını, Anayasa’yı ihlal ettiğini belirten Sağkan, “Anayasa’ya aykırı işlem yapmaktan hemen vazgeçin” çağrısında bulundu.