Atatürk Kültür Merkezi’nin alt katını su bastı

Atatürk Kültür Merkezi’nin alt katını su bastı

Su baskını, yangın tatbikatı sırasında meydana geldi.

Yenilenen AKM'de yangın tatbikatı sırasında binanın alt katını su bastı. Orjinal el yazması beste ve notaların zarar görüp görmediğine ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

İstanbul'da Taksim Meydanı'nda bulunan ve yenilenmesinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 29 Ekim 2021'de açılışı yapılan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) alt katını, yangın tatbikatı sırasında su bastı. AKM’nin su basan bölümünde bulunan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İDSO) malzemelerinin olduğu alandaki orkestarya ait notalar ve çeşitli eşyalar kullanılamayacak hale geldi.

Cumhuriyet'ten Öznur Oğraş Çolak'ın haberine göre su basan bölümde bulunan repertuvar-nota kütüphanesindeki orjinal el yazması beste ve notaların zarar görüp görmediği ise henüz bilinmiyor.

OPERA SALONU KAPATILMIŞTI

AKM'nin birçok alanının test edilmeden eksiklerle açılmış olması sorunları da beraberinde getiriyor. Bunun en önemli sonucu AKM’nin Taksim Meydanı’na bakan ve 15 bin seramik parçayla kaplı dev küresiyle ilgi çeken gösterişli Opera Salonu’nun açıldıktan kısa bir süre sonrası kapatılması. Teknik altyapının bitmemesi nedeniyle salon hazirana kadar kapalı kalacak.