Ataşehir Belediyesi’nde TİS süreci tıkandı

Ataşehir Belediyesi’nde TİS süreci tıkandı

Başkan İlgezdi, TİS süreci için kendi atadığı başkanı görevden aldı.

Ataşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkandı. Kendi atadığı komisyon ile sendika temsilcilerinin anlaştığı kararları kabul etmediği için işçiler tarafından protesto edilen Belediye Başkanı Battal İlgezdi, TİS süreci için görevlendirdiği Başkan Yardımcısı Ayten Kartal’ı da emekçilerin eylemine destek verdiği gerekçesiyle görevden aldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin atadığı komisyon ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen arasında tüm şartlarda anlaşılarak karara varılmış, daha sonra İlgezdi ile yapılan görüşmede İlgezdi, “anlaşmayı tanımadığını ve bütçesinin olmadığını” söylemişti.

Daha sonra düzenlenen ikinci görüşmeye özel kalemini gönderen Battal İlgezdi, anlaşılandan miktardan çok daha az olan kendi teklifini sunmuştu. Sendika yetkilileri, İlgezdi'nin benzer mali şartlarda olan Maltepe Belediyesi’nin yarısından daha az bir ücret önerdiğini dile getirmişti.

İŞÇİLER, BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE EYLEM DÜZENLEMİŞTİ

Bunun üzerine Tüm Bel-Sen üyesi belediye işçileri, teklifi reddederek dün belediye önünde eylem düzenlemişti. Emekçilerin eyleminde, çalışanlara teklif edilen şartların “sosyal demokrat belediyecilik” anlayışıyla uyuşmadığı ve kabul edilemeyeceği söylenmişti.  

Tüm Bel-Sen'in sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada “Ataşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz TİS süreci idarenin keyfi ve antidemokratik yaklaşımlarından kaynaklı tıkanmıştır. Ataşehir belediyesi emekçilerine dayatılan sefalet ücretini asla kabul etmeyeceğiz.  Zafer direnen emekçinin olacak” ifadelerine yer verilmişti.

TİS SÜRECİ İÇİN ATANAN AYTEN KARTAL GÖREVDEN ALINDI

Ataşehir Belediyesi’nde önceki günlerde yaşanan gelişmelerin ardından bugün, Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Kartal, TİS görüşmelerinin tıkanmasının ardından belediye önünde eylem yapan emekçilere destek verdiği gerekçesiyle bugün görevden alındı.

Tüm Bel-Sen, Battal İlgezdi’nin sürecin tıkanmasının ardından TİS görüşmeleri için kendi atadığı başkanı görevden almasını sosyal medya paylaşımıyla duyurdu.