Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi: Rakam açıklanmadı

Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi: Rakam açıklanmadı

Komisyon toplantısında bu yıl ilk kez işçiler de yer aldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında düzenlendi. İlk kez işçilerin de yer aldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Işıkhan, “Asgari ücretin en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız” dedi.

İşçi, işveren, hükümet temsilcileri ve bir ilk olmak üzere 4 işçiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını bugün yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, Bakan Işıkhan’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) , işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) temsil etti. İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını ise Türk-iş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar yaptı. 

‘ASGARİ ÜCRETİN EN MAKUL NOKTADA BELİRLENMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Işıkhan, asgari ücretin “kimseyi mağdur etmeyecek en makul noktada” belirleneceğini öne sürdü. Işıkhan, özetle şunları kaydetti:

“Şartlar ne olursa olsun kayıt dışı istihdam ve işsizlik ile mücadeleye devam edeceğiz. Toplantıların adil bir değerlendirme anlayışı ile gerçekleşeceğine inanıyorum. Ekonomideki genel toparlanmanın etkisi ile önümüzdeki yıl istihdam artışı bekliyoruz. Çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız.”

KOMİSYONDA İLK KEZ 4 İŞÇİ YER ALDI

Adana’da hastanede işçi olarak çalışan iki çocuk annesi Hatice Akgedik, Ankara’da kasiyerlik yapan Meliha Nur Şıkbudak, Çorum’da yaşayan üç çocuk babası enerji işçisi Saffet Canbaz ve Bolu’da yaşayan üç çocuk babası Karayolları işçisi Durmuş Öztürk, milyonlarca asgari ücretli adına pazarlık masasında yer aldı.

Komisyonda görüşleri sorulan işçiler, asgari ücretle çalıştıklarını ve geçinemediklerini, geçinebilecek bir ücret talep ettiklerini dile getirdi.

İKİNCİ TOPLANTI 18 ARALIK’TA

Rakam konuşulmayan toplantı sona ererken, ikinci toplantının 18 Aralık Pazartesi günü yapılacağı açıklandı.

DAHA FAZLA