AP'den kripto para düzenlemesi

AP'den kripto para düzenlemesi

Kripto para hareketlerinin yakından takip edilmesini içeren yeni kurallar onaylandı.

AP, AB ülkelerinde Bitcoin gibi kripto para hareketlerinin yakından takip edilmesini içeren ve 2024'te yürürlüğe girmesi planlanan yeni kuralları onayladı.

Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul oturumunda, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde Bitcoin gibi kripto para hareketlerinin yakından takip edilmesini içeren yeni kurallar onaylandı. Yeni kurallara göre diğer finansal işlemlerde olduğu gibi kripto transferler de her zaman takip edilecek ve şüpheli işlemler engellenecek.

"Seyahat Kuralı" olarak nitelendirilen finansal transferlerde işlemi gerçekleştiren kurumların, gönderenin ve alıcının kimlik bilgilerini tespit etmesini, saklanmasını ve paylaşmasını zorunlu kılan yükümlülük, kripto varlıkların transferlerinde de geçerli olacak.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre kripto varlık hizmet sağlayıcılarının suçluların kripto akışlarını tespit etmesi ve durdurması gerekecek. Kripto alanındaki şirketlerin de kara para aklamayı önleme yükümlülüklerinin tamamına uyması zorunlu olacak.

AB ülkelerinde kripto varlık hizmeti sunanların ilgili düzenleyici kurumlardan lisans alması gerekecek ve AB içerisinde kripto varlıklara yönelik tek bir yasal çerçeve geçerli olacak.

2024'TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Yürürlüğe 2024 yılında girmesi beklenen söz konusu kurallar, AB Konseyi tarafından resmen onaylanmasının ardından AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanacak.

DAHA FAZLA