Antalya İl Emniyet Müdürü’nden, sahilde bulunan cansız bedenlerle ilgili açıklama

Antalya İl Emniyet Müdürü’nden, sahilde bulunan cansız bedenlerle ilgili açıklama

Orhan Çevik, denizde tarama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, kentteki farklı noktalarda bulunan sahillerde 6 günde 8 kişinin cansız bedeninin bulunmasına ilişkin denizde tarama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde (AGC) basın mensuplarıyla bir araya gelen Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 2023 yılı değerlendirme toplantısında kentteki sahillerde bulunan cansız bedenlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuya ilişkin Antalya Valiliği’nin açıklamasını da hatırlatan Çevik, yaklaşık 3 ay önce Lübnan’da bir gemiye 80-90 kadar Suriyelinin bindiğini, Akdeniz açıklarına ilerleyen gemiden haber alınamadığını ve battığı yönünde değerlendirmeler olduğunu söyledi.

‘SAHİL GÜVENLİK DENİZDE TARAMA HALİNDE’

Bu değerlendirmeden yola çıkarak hava muhalefeti, akıntı gibi sebeplerden dolayı cansız bedenlerin Antalya kıyılarına vurduğunun değerlendirildiğini aktaran Çevik, şöyle konuştu:

“Kıbrıs’ta da 3-4 ceset vurmuş. Üzerindeki kıyafetlerden, ayakkabılardan Suriye imalatı olduğunu anlıyoruz. Dolayısıyla o yönde bir değerlendirmemiz var. İlgili birimlerde konu ciddi bir şekilde takip ediliyor. Sahil Güvenlik Deniz Polisi araç gereçleriyle sürekli denizde tarama halinde, çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar rastlayamadık ancak daha öncesi kıyıya vurma şekliyle ortaya çıkarabildik. Uluslararası sularda devletimiz tüm imkanlarıyla, ilgili devletlerle birlikte koordineli bir şekilde yürütecektir diye düşünüyorum.”