Ankara'daki Etlik Şehir Hastanesi’ni su bastı

Ankara'daki Etlik Şehir Hastanesi’ni su bastı

Hastanedeki bazı ekipmanlar kullanılamaz hale geldi.

Ankara'da 8 ay önce açılan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açılışında övgüyle bahsettiği ve iktidara yakın medya kuruluşlarının "5 yıldızlı otel konforunda" iddiasında bulunduğu Etlik Şehir Hastanesi'ni, kentte meydana gelen ilk selde su bastı.  

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre Ankara’da önceki gün meydana gelen sağanak yağışın afete dönmesiyle hastanenin fizik tedavi bölümünün ön ve arka kapıları ile çatısından su basarken, ortalık çamur gölüne dönüştü. Önlem için konulan su tahliye motorları ise çalışmadı. Binanın eksi birinci katındaki tıbbi malzemeler ve ekipmanlar da su aldı, bazıları kullanılamaz hale geldi.

HASTALAR İÇİN ENFEKSİYON TEHLİKESİ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı Kubilay Yalçınkaya, yaşanan duruma ilişkin, "Otel konforunda 5 yıldızlı hastanelerin, gecekondu gibi kapısından bacasından su ve çamur basıyor. Önlem için yapılan ekipmanın çalışmaması ve binanın çatısından su akması yüklenici firmanın eksik işlemlerinden kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı. Yalçınkaya, hastaların enfeksiyon riski olduğuna da vurgu yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da binanın yanlış yere yapıldığını ifade etti.