Ankara’daki cemevi saldırısı davasında karar çıktı

Ankara’daki cemevi saldırısı davasında karar çıktı

Mahkeme, sanıklardan biri hakkında hapis cezası, 2’si hakkında ise beraat kararı verdi.

Ankara’da Temmuz 2022’de 4 cemevine düzenlenen saldırılara ilişkin 3 şüphelinin Ankara 63. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, tutuklu sanık Ahmet Ozan Karaca 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

30 Temmuz 2022 günü, Ahmet Ozan Karaca, Ankara’nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı, Şahı Merdan Cemevi, Sivas Divriği Gökçebel Derneği ve Fatma Ana Cemevi’ne saldırıda bulunmuştu.

Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Baver Gül ve Çağdaş Can Bardakçı isimli sanıklar Karaca’yla ortak hareket etmekle suçlanırken, sanıkların “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme”, “inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” ve “silahla basit yaralama” suçlarından 12 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

AHMET OZAN KARACA 8 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Ankara 63. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve biri tutuklu 3 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında karar açıklandı.

Mahkeme, tutuklu sanık Ahmet Ozan Karaca’ya “silahla basit yaralama” suçundan 9 ay, “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçundan ise 8 yıl hapis cezası verirken, diğer sanıklar Baver Gül ve Çağdaş Can Bardakçı hakkında ise beraat kararı verdi.