Ankara'da bombalı saldırı girişimi: 2 ölü

Ankara'da bombalı saldırı girişimi: 2 ölü

Çankaya'daki patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da bombalı saldırı girişiminde bulunan 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve bakanlıkların bulunduğu bölgede patlama ve silah sesleri duyuldu. İhbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, bombalı saldırı eyleminde bulunulduğunu söyledi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, "1 Ekim 2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca  soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, bombalı saldırıya ilişkin akşam saatlerinde bir açıklama yayımlayarak, saldırganlardan birinin kimliğinin tespit edildiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasında “Teröristlerden birinin kimliği belirlenmiş, bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir” ifadeleri yer aldı. 

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada araçta bulunan silah ve patlayıcılara ilişkin de bilgi verildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Saldırı girişiminde kullanılan araçla ilgili yapılan araştırmada: 
Kayseri’nin Develi ilçesindeki özel bir işyerinde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak görev yapan Mikail BOZLAĞAN adlı vatandaşımız, bu teröristlerce katledilerek aracı gasp edilmiştir.
Saldırı girişiminin engellendiği yerde yapılan incelemelerde: 
(9.700 gr.) RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde,
(3) adet el bombası 
(1) adet roketatar
(1) adet Glock marka susturucu takılı tabanca 
(1) adet Blow marka tabanca
(1) adet M-4 marka Karabina uzun namlulu silah,
(1) adet AK-47 marka uzun namlulu silah ele geçirilmiştir." (DHA-İHA)