Ankara ve İstanbul için yağış uyarısı

Ankara ve İstanbul için yağış uyarısı

Çarşamba günü itibariyle her iki ilde yaşanması beklenen sağanak yağışlara karşı tedbirli olma çağrısı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM), çarşamba ve perşembe günlerinde etkili olması beklenen yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Ankara Valiliği ise çarşamba günü için öngörülen kuvvetli sağanak yağışlara karşı Ankara halkını uyardı.

İBB AKOM, bu gece yarısından itibaren İstanbul’un 2 gün süreyle yağışlı havanın etkisi altına gireceğini, bazı bölgelerde yağışların normalin üzerinde seyretme ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiğini açıkladı. Ankara Valiliği de yaptığı sağanak uyarısında, çarşamba günü öğle saatlerinde başlayacağı tahmin edilen yağışların yaratabileceği “olumsuzluklara” karşı Ankaralıları dikkatli olmaya çağırdı.

İSTANBUL 2 GÜN YAĞIŞLI

İstanbul için AKOM’dan yapılan açıklamada, “Yağışların yarın gün içerisinde etkisini artırması, yağış anında kuvvetli rüzgarla beraber yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor” denildi. Yağışlı havanın perşembe akşam saatlerine kadar etkili olabileceği belirtilen açıklamada, şimşek ve yıldırımın da etkili olabileceği ifade edildi.

AKOM, “Kısa süreli ve ani bastıran sağanaklar şeklinde etkili olması beklenen yağışların bazı bölgelerde normalin üzerinde olması da muhtemel. AKOM, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunmasını öneriliyor” sözleriyle İstanbulluları uyardı. 

ANKARA’DA ‘OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİR’ UYARISI

Ankara Valiliği'nden gelen sağanak uyarısında ise, Ankara çevrelerinde yarın kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği aktarıldı. Açıklamada, "Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" sözlerine yer verildi.

DAHA FAZLA