Ankara JİTEM Davası'nda 19 sanık için beraat talebi

Ankara JİTEM Davası'nda 19 sanık için beraat talebi

Mehmet Ağar’ın da aralarında bulunduğu sanıkların beraati istedi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da aralarında bulunduğu 19 kişinin yargılandığı Ankara Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele (JİTEM) davasında mütalaasını açıklayan savcı, bütün sanıkların beraatini talep etti.

Mehmet Ağar, bazı eski özel harekat polisleri ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında, “cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında insan öldürmek” suçlarından Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davanın 13 Aralık 2019’da görülen celsesinde karar çıkmıştı.

Kararda, Ağar’ın da aralarında bulunduğu sanıkların 17 cinayet yönünden beraatlerine hükmedilmiş, 2 cinayet yönünden ise bazı sanıkların dosyası ayrılmıştı.

19 SANIK HAKKINDAKİ BERAAT KARARI BOZULMUŞTU

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, 5 Nisan 2021’deki kararında Mehmet Ağar, İbrahim Şahin, Korkut Eken, Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Enver Ulu, Uğur Şahin, Alper Tekdemir, Yusuf Yüksel, Abbas Semih Sueri, Lokman Külünk, Mahmut Yıldırım, Nurettin Güven ve Muhsin Korman hakkındaki beraat kararını bozmuştu.

Bozma kararı ardından davanın görülmesine Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme, dosyaya giren bazı evrakları okuduktan sonra taraf avukatlarına söz verdi. Söz alan sanık avukatları, beraat talebinde bulunurken müşteki avukatları ise sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

SAVCI BERAAT TALEP ETTİ

Avukatların ardından söz verilen cumhuriyet savcısı, 17 cinayet yönünden bütün sanıkların beraatine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, avukatların süre talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.