Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden TEKNOFEST'e 2,8 milyon TL

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden TEKNOFEST'e 2,8 milyon TL

İki ayrı ihale için 2,8 milyon TL harcandı.

Kamu kaynaklarını kullanıldığı ve AKP propagandasının yapıldığı TEKNOFEST için Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de 2,8 milyon TL harcama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar'ın vakfı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi Bakanlığı'nın üstlendiği TEKNOFEST için Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bütçesinden de harcama yapıldı. Görevleri arasında, "Gençliğin sorunlarını çözmek" de olan kurum, 30 Ağustos'ta başlayan ve 3 Eylül'de sona erecek festival için milyonlarca lira aktardı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, "2023 Yılı TEKNOFEST Yemek Organizasyonu Hizmet Alım İşi" ihalesi için 4 Ağustos'ta onay aldı. İhale, Kamu İhale Kanunu'nun "Doğal afet, salgın hastalık ve ani, beklenmeyen durumların ortaya çıkması durumunda" kullanılmasına izin verdiği pazarlık yöntemiyle, 8 Ağustos'ta gerçekleştirildi. İdare, festivale yarışmacı olarak katılanlara dağıtılacak yemekler için bir milyon 432 bin 500 TL yaklaşık maliyet hesabı çıkardı.

İhaleye yalnızca bir şirket teklif sundu. İhalenin sözleşmesi ise 22 Ağustos’ta imzalandı. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile "Nova" isimli şirket arasında imzalanan sözleşmenin bedeli ise kayıtlara bir milyon 374 bin 975 TL olarak geçti.

İKİNCİ İHALE

Festivalde dağıtılacak yemekler için 1,3 milyon TL harcayan kurum, festivale yönelik 8 Ağustos'ta "TEKNOFEST Organizasyon Hizmet Alım İşi" ihalesi de düzenledi. Yine pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihale kapsamında 2 şirketten teklif alındı. Teklifleri değerlendiren kurum, 21 Ağustos’ta "OGK İnşaat" isimli şirket ile bir milyon 427 bin TL'lik anlaşma yaptı.

AKP propagandası ile geçen ve Ankara Etimesgut Havalimanı'nda yapılan TEKNOFEST için Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün kasasından toplam 2 milyon 801 bin 975 TL çıktı.