Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden uzaklaştırma cezası verilen akademisyen için eylem

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden uzaklaştırma cezası verilen akademisyen için eylem

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden uzaklaştırma cezası verilen akademisyen Bülent Yücel’e destek eylemi düzenledi.

Emre Orman

Eskişehir’de üniversiteliler, 3 ay uzaklaştırma cezası verilen akademisyen Bülent Yücel’in cezasının iptal edilmesi talebiyle rektörlüğe yürüdü.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Anayasa Kürsüsü Eski Başkanı Doç. Dr. Bülent Yücel, Anayasa Hukuku sınavında sorduğu sorular gerekçe gösterilerek 3 ay süreyle görevden uzaklaştırıldı ve bu yıl yaptığı Anayasa sınavı iptal edildi. Yücel’in öğrencileri ise dayanışma amacıyla dün kampüs içerisinde eylem gerçekleştirdi. Rektörlük önüne sloganlarla yürüyen öğrenciler, burada okudukları basın açıklamasında Yücel için “15 yılı aşkın süredir Anayasa Hukuku’nun tüm gerekliliklerini bize en doğru şekilde öğreten, güncel olaylarla ilgili örneklendirmeler yapıp farkındalık seviyesi yüksek, aydın bir nesil yaratma amacını güden bir akademisyen” ifadesini kullandı.

Sınav iptaliyle yüzlerce öğrencinin mağdur edildiğine dikkat çeken öğrenciler, Yücel’e verilen uzaklaştırma cezasının gerekçesinin kendilerine söylenmemesini ‘okul yönetiminin kendilerini muhatap almadığının bir göstergesi’ olarak değerlendirdi. ‘Bu adaletsizliğin ve anti-demokratik yönetim tarzının’ karşısında olduklarını vurgulayan Hukuk Fakültesi öğrencilerinin talepleri şöyle:

1- Bülent Hoca hakkındaki 3 ay uzaklaştırma kararının iptal edilmesi

2- Sınav iptali kararının geri alınması

3- Biz öğrencilerin karar mekanizmalarında yer alması

4- Fakülteye yönelik artan akademik baskıların son bulması

5- Demokratik, özerk ve bilimsel eğitim

Bülent Yücel’in daha önce de dersleri kendisine haber verilmeden üniversite yönetimi tarafından iptal edilmişti, öğrencilerin tepkileri sonucu karar geri çekilmiş ve Yücel göreve dönmüştü.

SINAVDA SORULAN SORULAR

DAHA FAZLA