Aluform Pekintaş işçilerinin eylemine valilik engeli

Aluform Pekintaş işçilerinin eylemine valilik engeli

İşten çıkarılan işçiler, 400’den fazla gündür hak mücadelesini sürdürüyor.

Daha önce 4 defaya kadar aralıklarla işçilerin eylem yapmalarını yasaklayan Düzce Valiliği, yasakların bitmesinin ardından Aluform Pekintaş işçilerinin fabrika önündeki eylemlerini yasakladı.

Sendikal faaliyetleri gerekçe gösterilere işten çıkarılan Aluform Pekintaş işçileri, 400’den fazla gündür hak mücadelesini sürdürüyor.

Düzce Valiliği daha önce 4 defaya kadar aralıklarla işçilerin eylem yapmalarını yasaklamış, valilik yasaklarının bitmesinin ardından ise işverenin şikayeti üzerine mahkeme kararı ile işçiler hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti.

VALİLİK’TEN YASAK

Üst mahkeme tarafından yasağı kalkan işçilerden Tanzer Aydın Aluform Pekintaş fabrikası önünde, yasağı devam eden Yasin Taştekin ise tek başlarına Pekintaş fabrikası önünde eylemini sürdürme kararı almıştı.

Düzce Valiliği, işçilerin her iki fabrika önündeki hak mücadelesini bir kez daha yasaklayarak eylemlerini gösterilecek başka bir adreste yapabileceklerini açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa aykırı yerlerde eylem yapılması, işveren ve işveren temsilcilerinin ise eylemcilerin anayasal haklarını kullanacakları bu alanlarda gerginliğin artırılmaması ve müessif olaylara sebebiyet verilmemesi maksadıyla, bu alanlara ses ve göz teması kurulabilecek mesafede yaklaşılması hususları yasaklanmıştır" denildi.

‘KARAR ANAYASAYA AYKIRI’

Eylemdeki işçilerden Yasin Taştekin, “Yasaklama kararını tebliğ için Jandarma personeli ikametimize geldi. Ancak imzadan imtina ettim. Kararın anayasaya aykırı olduğunu belirterek yasaklama kararını tanımadığımı ifade ettim” şeklinde konuştu.

Valilik izni ile kurdukları çadırlardaki direnişin yine valilik tarafından yasaklanmasına bir anlam veremediğini belirten Taştekin, çadırların kaldırılması halinde yeni eylem metotları ile mücadeleye devam edeceklerini söyledi.