Altın Portakal’da sansür krizi: Tören için tahsis edilen salon geri alındı

Altın Portakal’da sansür krizi: Tören için tahsis edilen salon geri alındı

Karara, “terör örgütü propagandası yapılması” gerekçe gösterildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ihraç edilen iki kamu çalışanının mücadelesini anlatan “Kanun Hükmü” filminin festival programına geri alınmasının ardından Altın Portakal Film Festivali için tahsis edilen salonun geri alındığını duyurdu.

KHK ile görevlerinden atılan iki memurun mücadelesinin anlatıldığı “Kanun Hükmü” adlı belgesel gerekçe gösterilerek bu kez de Gençlik ve Spor Bakanlığı bir karar aldı.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Belgeselde FETÖ Terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması nedeniyle, tahsisi yapılan Antalya Spor Salonu’nun tahsisi iptal edilmiştir" denildi.

Bakanlık açıklamasının tamamı şöyle:

"Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümündeki "Kanun Hükmü" adlı belgeselde mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız. Belgeselde FETÖ Terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması nedeniyle, tahsisi yapılan Antalya Spor Salonu’nun tahsisi iptal edilmiştir."