Aksaray’da zorunlu iniş yapan eğitim uçağı devrildi

Aksaray’da zorunlu iniş yapan eğitim uçağı devrildi

Uçakta bulunan 2 pilotun durumunun iyi olduğu bildirildi.

Aksaray’da motor arızası nedeniyle boş araziye zorunlu iniş yapan bir sivil eğitim uçağı devrilerek ters döndü. Uçağın 2 pilotu, kazadan yara almadan kurtuldu.

DHA’nın haberine göre, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Nevşehir Havalimanı’na gitmek için havalanan sivil eğitim uçağında, bugün saat 14.15 sıralarında Aksaray’ın Ortaköy ilçesi semalarına geldiğinde motor arızası meydana geldi.

Bunun üzerine pilotlar Hakan Zengin ve Hakan Göktürk, Kirli köyünde otobana 700 metre mesafedeki boş bir araziye zorunlu iniş yaptı. Uçak iniş yaptıktan sonra ters döndü.

PİLOTLAR KAZADAN YARA ALMADAN KURTULDU

Zengin ve Göktürk kazadan yara almadan kurtulurken, ihbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Pilotlar, tedbir amaçlı sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Ortaköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma bölgede önlem alırken, kaza kırım ekipleri ise uçakta inceleme başlattı.

VALİ AYDOĞDU’DAN AÇIKLAMA

Kazaya ilişkin açıklama yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, pilotların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İstanbul'dan kalkan eğitim uçağı Ankara-Niğde otobanın 700 metre uzağındaki bir boş araziye zorunlu iniş yapıp, devrildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor. Pilotlarla telefonla görüştüm ve sağlık durumları iyi. Uçağın Nevşehir'e gitmek üzere olduğu öğrendik.”