AKP’li Beykoz Belediyesi, bir günlük etkinliğe 852 bin lira harcamış

AKP’li Beykoz Belediyesi, bir günlük etkinliğe 852 bin lira harcamış

24 Aralık 2022’de düzenlenen etkinliğin maliyeti aylar sonra ortaya çıktı.

AKP’li Beykoz Belediyesi’nin, 24 Aralık 2022 tarihinde düzenlediği “Kent Tarımı Sempozyumu” isimli etkinlik için 852 bin lira harcadığı açıklandı.

İstanbul’daki AKP’li Beykoz Belediyesi, 24 Aralık 2022 tarihinde “Beykoz 2022 Kent Tarımı Sempozyumu” isimli bir etkinlik düzenledi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Beykoz Belediye Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Üyesi Cemal Sataloğlu, Nisan ayında başkanlık makamının yazılı olarak yanıtlaması istemiyle konuya ilişkin bir soru önergesi verdi. Sataloğlu, “Bir günlük sempozyum programı için ne kadar harcandığını” sordu.

‘KDV HARİÇ 852 BİN LİRA’

Sataloğlu’na verilen yazılı yanıtta, etkinlik için KDV hariç 852 bin 100 lira harcandığı açıklandı. 

Beykoz Belediyesi, yüzbinlerce lira harcanan sempozyum ile “Beykoz’un tarihten bugüne gelen zengin ve stratejik tarım potansiyeli ve gelecek önerilerinin alanında uzman isimlerle masaya yatırıldığını” açıklamış, sempozyuma dönemin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de katılmıştı. 

Sempozyumda konuşan AKP’li Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ise “Beykoz'da tarım yapılan arazi alanını yüzde 13 artırdığını” iddia etmişti.

DAHA FAZLA