AKP'li belediyeye yolsuzluk operasyonu

AKP'li belediyeye yolsuzluk operasyonu

Horasan Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda AKP'li Belediye Başkanı'nın oğlunun da aralarında yer aldığı 7 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi tutuklandı.

AKP'li Abdülkadir Aydın'ın başkanlık görevinde bulunduğu Horasan Belediyesi'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonunda 3 kişi tutuklandı. Gözaltına alınıp serbest bırakılan 4 kişi arasında ise Aydın'ın oğlu da yer aldı. Aydın'ın yeğeni, temmuzdaki operasyonda tutuklanmıştı. 

Erzurum'da, aynı aileden onlarca kişinin işe alımıyla gündeme gelen AKP yönetimindeki Horasan Belediyesi'ne, dün, "ihaleye fesat karıştırmak ve "zimmet" suçlaması ile operasyon düzenlendi. Belediyenin fen işleri biriminde çalışan Nevzat Karadeniz, muhasebe biriminde çalışan Muhammed İlhan ve Melik Fırat ile birlikte Abdulmuttalip Aktaş, Zeki Fırat ve Berat Aydın isimli kişiler gözaltına alındı.

2Ayrıca AKP'li Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın'ın oğlu Zülküf Aydın da gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

20 MİLYON TL'LİK YOLSUZLUK İDDİASI

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre belediye çalışanları Nevzat Karadeniz, Muhammed İlhan ve Melik Fırat tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Şüpheliler, 20 milyon TL'lik bir yolsuzluğun parçası olmakla suçlanıyor.

BAŞKAN 2020'DE, YEĞENİ TEMMUZ AYINDDA TUTUKLANMIŞTI

Horasan Belediyesi'ne geçen temmuz ayı ortasında yapılan operasyonda ise Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın'ın yeğeni tutuklanmıştı. Belediyede, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan İlhan Aydın, 1,5 milyon TL'yi zimmetine geçirmekle suçlanmıştı.

Horasan Belediyesi Başkanı Abdülkadir Aydın da daha önceki bir davası nedeni ile 2020'de tutuklanmıştı. Bir ay kadar tutuklu kalan Aydın, tutukluluğa yapılan itiraz üzerine tahliye edilmişti.