AKP’li belediyeden AKP’li isme milyonluk ihale!

AKP’li belediyeden AKP’li isme milyonluk ihale!

AKP’li Vezir Kara’nın şirketi, AKP’li Dilovası Belediyesi’nin 5,5 milyon liralık ihalesini kazandı.

Ersan Kınık

AKP’li Dilovası Belediyesi’nin düzenlediği kuru gıda alımı ihalesini AKP’li Vezir Kara’nın ortağı olduğu Eskar Gıda isimli şirket kazandı. Belediye ile şirket arasında 5 milyon 514 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre Kocaeli’nde AKP’li Dilovası Belediyesi, 14 Mart 2023 tarihinde “Kuru gıda malzemesi alımı” adıyla bir ihale düzenledi. 7 firmanın teklif verdiği ihaleyi, 5 milyon 514 bin 880 TL karşılığında Eskar Gıda Maddeleri Pazarlama İnşaat Turizm Tarım Ürünleri ve Ticaret Anonim Şirketi isimli şirket kazandı.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre ihaleyi kazanan Eskar Gıda isimli şirketin ortakları arasında Vezir Kara ismi de yer alıyor. Önceki dönemde AKP Kocaeli İl Yönetim Kurulu görevinde bulunan Kara, daha sonra İl Disiplin Kurulu yedek üyesi olarak görev yaptı.

Eskar Gıda’nın daha önce de AKP’li belediyelerden çok sayıda ihale almıştı. Şirket, İstanbul ve Kocaeli’nde AKP yönetimindeki çeşitli belediyelerden 2012 yılından günümüze toplam bedeli tam 26 milyon 338 bin 612 TL’yi bulan 31 ayrı ihale aldı.