AKP'li belediyeden 33,9 milyon TL'lik gezi ihalesi

AKP'li belediyeden 33,9 milyon TL'lik gezi ihalesi

İstanbul gezisi için ihale düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul gezisi için ihale düzenledi. AKP'li Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu'nun kardeşinin şirketiyle 33,9 milyon TL'lik sözleşme imzalandı.

AKP yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul gezisi için 8 Eylül tarihinde "Atabey Gençliği Ecdadın İzinde İstanbul Gezisi" başlıklı ihale düzenledi. Uğur İbrahim Altay yönetimindeki belediyenin, ihale kapsamında 26 bin 400 kişiyi İstanbul'a götüreceği bildirildi. Gezinin amacı, "Cihan devleti Osmanlı İmparatorluğu'nun yüzyıllar boyunca başkentliğini yapmış İstanbul'a götürülmesi ve gezdirilmesi" şeklinde açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile 33,9 milyon TL'lik gezi organizasyonu için anlaşan şirketin sahibinin ise tanıdık bir isim olduğu öğrenildi. Ayder Seyahat Turizm Anonim Şirketi'nin sahibi Selami Haşimoğlu'nun Rize Çamlıhemşin Belediyesi'nin AKP'li başkanı Osman Haşimoğlu'nun kardeşi Selami Haşimoğlu olduğu anlaşıldı.

Selami Haşimoğlu-Osman Haşimoğlu

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre Belediyenin Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen ihalede yaklaşık maliyet 44 milyon 523 bin TL olarak hesaplandı. İhale, 5 Ekim'de sonuçlandı.

İhale komisyonunun teklifler üzerinde yaptığı incelemenin ardından 5 Ekim'de Ayder Seyahat Turizm Anonim Şirketi ile sözleşme imzalandı. Sözleşmenin bedeli, 33 milyon 954 bin TL oldu. Belediyenin, "Atabey Gençliği Ecdadın İzinde" gezilerinin 55 gün içinde tamamlanacağı belirtildi.