AKP'li belediye başkanının oğlu mülakatla kaymakam oldu

AKP'li belediye başkanının oğlu mülakatla kaymakam oldu

Kaymakamlığa alınan Ali Serrttaş'ın Soylu ile fotoğrafı bulunuyor.

Erdoğan'ın mülakat açıklamasından bir gün önce, sınavdan düşük puan alıp mülakattan yüksek puan alan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafı bulunan Ali Serrttaş, kaymamaklık görevine alındı.

Gazeteci Barış Pehlivan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" açıklamasından bir gün önce, sınavda düşük puan alan bir kişinin mülakat ile kaymakam olduğunu yazdı.

Pehlivan, Cumhuriyet'teki yazısında, Burdur'un AKP'li Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş'ın oğlu Ali Serttaş'ın kaymakamlık sınavında 71,5 puan aldığını ancak mülakatta 91 puan aldığını aktardı. Pehlivsan, Serttaş'ın göreve başlayacağını da belirtti.

Sıkı bir Süleyman Soylu hayranı olan baba Serttaş, sosyal medya hesabından da düzenli olarak İçişleri bakanını övüyor. Yetmiyor, Bakan Soylu ile yaptığı resmi görüşmelere oğlu Ali Serttaş’ı da götürüyor" ifadelerine yazısında yer veren Pehlivan, "Serttaş’ın umudu gerçekleşti. 'Elbet bir gün' dediği gün geldi. Artık kaymakam oldu. Yazılı sınavda yüksek puan alıp, mülakatta elenen yüzlerce genç ise Süleyman Soylu ile fotoğrafı olmadığı için kaybetti" vurgusunda bulundu.

Barış Pehlivan'ın yazısının tamamı için tıklayın.