AKP'den Altılı Masa'nın 'Erdoğan'ın adaylığı' çıkışına yanıt

AKP'den Altılı Masa'nın 'Erdoğan'ın adaylığı' çıkışına yanıt

AKP'li Turan, Altılı Masa'nın açıklamasına ilişkin "Eğer Erdoğan 2028'de aday olmak isterse o zaman Meclis kararına ihtiyaç var" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Altılı Masa'nın ortak açıklamasındaki "Erdoğan'ın adaylığı bir kez daha mümkün değildir" çıkışına yanıt geldi. Turan, "Eğer Sayın Erdoğan 2028'de aday olmak isterse o zaman Meclis kararına ihtiyaç var. Bugün asla" diyerek başkanlık sistemi hatırlatması yaptı. 

Altılı Masa'nın 11. toplantısının ardından Bülent Turan Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Altılı Masa'nın 11 ayda 11.toplantısı! Sonuç; yine sıfır! Adayda uzlaşamayınca Sn Erdoğan'ın adaylığı konusunda eski bilinen hukuk dışı iddiaları tekrar etmişler Oysa Erdoğan'ın bşk sisteminde 2.dönem için aday olduğunu, adaylık önünde hiçbir engel olmadığını defalarca anlattık 

Eğer Sn Erdoğan 2028'de aday olmak isterse o zaman Meclis kararına ihtiyaç var. Bugün asla. Seçmeniniz sizden aday bekliyor, bayatlamış Sabih Kanadoğlu taktiklerini değil! Bırakın bunları, ihtiyaçsa YSK tartışsın, siz adayınızı çıkarın karşımıza!"

'ERDOĞAN'IN ADAY OLMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Altılı Masa, Erdoğan'ın adaylığına ilişkin olarak şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."