AKP'li vekil adayı kumar oynarken yakalandı

AKP'nin Batman adayı Ataullah Hamidi'nin kumarhanede yakalandığı ortaya çıktı. Haberi, Sabah gazetesi 06.12.1999 tarihinde manşetten duyurmuştu.

1 Kasım seçimleri için AKP'nin Batman 1. sıradan aday gösterdiği Ataullah Hamidi, Sabah gazetesinin 06.12.1999 tarihinde manşetten duyurduğu iddiaya göre bir kumar oynarken yakalandı. 

Sabah Gazetesi o dönem Ataullah Hamidi'nin Almanya'da kumar oynadığını öne sürüyor. Yine habere göre bu iddiayı ispat ettikleri de görülüyor. Hatta Hamidi'yi bu iddiaları kabul etmek zorunda bırakmışlar. Habere göre Hamidi kumar oynadığını kabul ediyor ancak kumar kaybının 30 bin mark filan olmadığını öne sürüyor.

Haberin Hamidi'nin adaylığının ardından yeniden gündeme gelmesi sonrasında, Sabah gazetesi arşivdeki ilgili haberi sildi.

"BÖYLE BİR ADAM NASIL ADAY OLUR"

Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya da 2011'de Ataullah Hamidi'nin kumar tutkusunu gündeme taşıyarak "Böyle bir adam, AK Parti'den nasıl aday adayı oldu, anlayamadım... Hadi aday adayı oldu, Allah muhafaza bir de aday olursa var ya, yandı gülüm keten helva!.. Ondan sonra: Tayyip Bey, ayıklasın pirincin taşını!.." diye yazmıştı.