AKP 'İstanbul'un Kaybolan Yılları' başlığıyla toplantı düzenledi

AKP 'İstanbul'un Kaybolan Yılları' başlığıyla toplantı düzenledi

Toplantıda, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hedef alındı.

"İstanbul'un Kaybolan Yılları" başlığıyla toplantı yapan AKP İstanbul İl Başkanlığı, Ekrem İmamoğlu'nun 4 yıllık İBB Başkanlığı dönemini değerlendirdi. İmamoğlu'nun Kadir Topbaş'ın projelerini sahiplendiği öne sürülen toplantıda, AKP'li Tevik Göksu da "Kaçma hayali yerine nasıl hesap vereceğinin hesabını yapsın" dedi.

AKP İstanbul İl Başkanlığı, "İstanbul'un Kaybolan Yılları" başlığıyla Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 4 yıllık dönemini değerlendirdiği bir toplantı düzenledi. Toplantıda AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu konuşma yaptı.

2019 yerel seçimlerinde İstanbul'u kaybeden AKP, kabul etmediği yenilginin ardından yenilenen seçimde de çok daha büyük bir farkla İstanbul'u kaybederken; toplantının gündemi, Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştiriler oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder" sözleriyle önemine vurguda bulunduğu İstanbul'da İmamoğlu döneminde kalıcı bir eser üretilmediğini savunan Kabaktepe, "guguk kuşu siyaseti" yapıldığını öne sürdü. 

'İMAMOĞLU, KADİR ABİNİN PROJELERİNE KENDİ BAŞLATMIŞ GİBİ SAHİP ÇIKTI'

İBB Başkanı olarak görev yaptığı 2017 yılında Erdoğan'ın talimatıyla istifa ettirilen Kadir Topbaş'ı "Kadir abi" diyerek anan Kabaktepe, İmamoğlu'nun Topbaş tarafından başlatılan projelere kendisi başlatmış gibi sahip çıktığını öne sürdü. Kabaktepe, "Kendi emeği olmayan, kendi başlangıcı olmayan ama yapılan projelere de bir algı belediyeciliğiyle kendisi sahip çıkmıştır. CHP'li İBB yönetiminin Sayın İmamoğlu'nun bu noktada artık söyleyecek sözü ve yapacak işi kaldı mı bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'UN GELECEĞİNDE YOK'

DHA'nın aktardığına göre "Bizler bu geçen 4 yıllık süre içerisinde Sayın İmamoğlu'nun tarzını ve yaptıklarını 2 tane başlık altında toparlıyoruz" diyen Kabaktepe, "Birinci dönemi cumhurbaşkanlığı adaylığı yolculuğu ve hayaline dair çalışmalar. Biz buna ihtiras dönemi diyoruz. İkinci dönemi cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra da kendi partisinin genel başkanlığıyla ilgili adaylığı" sözlerini kullandı.

İmamoğlu'nun isteklerine bir şey demediklerini söyleyen Kabaktepe, görevini yapmadığı imasında bulunarak, "Aday olabilirsiniz ama İstanbul'u kurban edemezsiniz" dedi.

Kabaktepe, konuşmasında yerel seçimlere işaret ederek, "Aday olsa da, aday olmasa da İstanbul'un geleceğinde olmayacağını ve bunu gördüğümüzü de, hissettiğimizi de ifade etmek istiyorum" diye konuştu. Kabaktepe, İstanbul'un İmamoğlu ile 4 yıl kaybettiğini savundu.

'HALKA HESAP VERMEDEN KAÇMA HAYALİ YERİNE NASIL HESAP VERECEĞİNİ HESABINI YAPSIN'

AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmada, "İstanbul halkı, İBB'ye önce seçimde bir tasdikname göstermek isteyecektir. Onun için İBB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı halka hesap vermeden kaçmanın hayallerini kurmak yerine İstanbul'da halka nasıl hesap vereceğinin hesabını yapsa daha iyi olur diye düşünüyorum" dedi.

Göksu, konuşmasında, "Eğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şu andaki bütün broşürlerinden, bütün kaynaklarından AK Parti'nin hazır bıraktıklarını çekip alırsanız İstanbul Büyükşehir Belediyesi üç cümle kalır. 'Süt dağıttım, kreş yaptım, musluk açtım' Bundan ibaret kalır" ifadelerini kullandı.