Agrobay direnişine desteğe gidenlere 'hatalı park' cezası

Agrobay direnişine desteğe gidenlere 'hatalı park' cezası

Agrobay direniş alanına desteğe giden TİP üyelerine, "hatalı park" gerekçesiyle para cezası kesildi.

İleri Haber

Agrobay Seracılık'ta direnişi sonlandırmaya çalışan jandarma, işçileri gönüllü taşıyan kişinin aracına 20 bin TL para cezası ve 60 gün trafikten men cezası verdi. Cezaya karşı direnişe destek vermek isteyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyelerine ise ‘hatalı park’ gerekçesiyle para cezası verildi.

İzmir'in Bergama ilçesinde Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık'ta Tarım İşçileri Sendikası (Tarım Sen) üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor.

İşçilere ve sendikacılara saldırıp gözaltına alarak grevi sonlandırmaya çalışan jandarma, şimdi de direnişçileri sera önüne taşıyan araçlara çeşitli bahanelerle para cezası vererek yıldırmaya çalışıyor. Tarım-Sen, işçileri gönüllü bir şekilde direniş alanına taşıyan kişiye 20 bin TL para cezası ve 60 gün trafikten men cezası verildiğini duyurdu.

Tarım-Sen, yaşanılan olayı “Bugün Bergama Jandarması, işten atılan eşini ve direnişçileri gönüllü olarak direniş alanına taşıyan servis şoförü Hasan amcanın aracına 20 bin TL para, 60 gün trafikten men cezası verdi. Gerekirse yürüyerek geliriz ama yine de vazgeçmeyiz!” sözleriyle duyurdu.

Verilen cezaların ardından işçilere destek olmayan giden TİP üyelerine ise ‘hatalı park’ gerekçesiyle para cezası verildi.