Adrasan'daki talan projesine karşı dava

Adrasan'daki talan projesine karşı dava

Antalya'da, doğal sit alanı olan ormandaki kamp projesine karşı bölge halkı dava açtı.

Antalya'da doğal sit alanı konumundaki Adrasan'da, ormana yapılması planlanan kamp için ihaleye çıkılmıştı. Bölge halkı, talan projesine karşı dava açtı.

Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde bulunan ormanlık alana yapılacak kamp projesine karşı bölge sakinleri dava açtı. Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'ne karşı açılan davada yürütmenin durdurulması istenirken, dava dilekçesinde ormanlık alanın 20 yıllığına "çok ucuza" kiralandığı da belirtildi. Projeye konu olan bölge aynı zamanda doğal sit alanı konumunda. 

Cumhuriyet'ten Rıfat Kırcı'nın haberine göre Orman Genel Müdürlüğü, Adrasan'da 10 hektar ormanın kamp alanına dönüştürülmesi için ihaleye çıktı. Daha önce benzeri görülmemiş şekilde başlangıç fiyatı belirlenmeden düzenlenen ihalede, kamp yapılması planlanan yapıların büyüklüğü dikkat çekti. Yüzme havuzundan lokantaya kadar birçok yapının inşa edilecek olması kaygıları artırdı.

İhalede alanın 20 yıllık kiraya verileceği, yıllık kira bedelinin bir milyon 160 bin TL ve geçici teminat tutarının bir yıllık kira bedeli üzerinden 380 bin TL olarak belirlendiği vurgulandı.

Bölge sakinleri tarafından açılan davada ise kiralanmak istenen alanın kamp için çok büyük olduğu, kira bedelinin çok düşük olduğu belirtildi. Dava dilekçesinde ihaleye konu alanın doğal sit alanı olduğu da belirtildi. Ayrıca orman kanuna göre ormanların korunması görevinin de orada yaşayanlara ait olduğu hatırlatıldı.

DAHA FAZLA