Adıyaman'da barınma ve mobil tuvalet ihtiyacı yakıcı durumda

Adıyaman'da barınma ve mobil tuvalet ihtiyacı yakıcı durumda

Depremlerde 5 günü geride bırakırken, yardım ekiplerinde yer alan gönüllü kaynakların aktardığına göre şehrin neredeyse yarısı yıkılmış durumda...

İleri Haber

Depremin en çok hissedildiği illerden Adıyaman’da yurttaşların henüz çok küçük bir kısmına barınma yardımı ulaştırılırken, tuvalet ve hijyen sorunu nedeniyle salgın riskinin ortaya çıktığı iletildi.

Maraş merkezli depremlerde en çok etkilenen illerden Adıyaman’da yardımlar depremden uzun süre sonra kente ulaştırılmaya başlamıştı.

Depremlerde 5 günü geride bırakırken, yardım ekiplerinde yer alan gönüllü kaynakların aktardığına göre şehrin neredeyse yarısı yıkılmış durumda. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği kentte yurttaşların ihtiyaçlarının ise çok küçük bir bölümü karşılandığı belirtiliyor.

Özellikle barınma ihtiyacının yakıcı olduğu bölgede henüz çok az sayıda çadır tedarik edilirken, yurttaşlar günleri sokaklarda geçiriyor.

Kaynaklar, mobil tuvalet ihtiyacının da yoğun biçimde hissedildiği bölgede, hijyen ürünlerinin de bulunamadığını ve salgın hastalık riskinin ortaya çıktığını kaydediyor.