Adalet Nöbeti'ndeki tutuklu yakınları gözaltına alındı

Adalet Nöbeti'ndeki tutuklu yakınları gözaltına alındı

İstanbul Adliyesi önünde tutuklu yakınları gözaltına alındı.

Adalet Nöbeti eylemlerinin 31. haftasında İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen tutuklu yakınları, gözaltına alındı.

Hasta ve infazı yakılan tutukluların yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 31. haftasında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde devam etti. Bu haftaki nöbete Silivri 3 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman ile Afyon T Tipi Cezaevi’ne sürgün edilen Hemgin Karakaş’ın annesi Cemile Karakaş katıldı.

Nöbet eylemi öncesi adliye önü ve çevresini ablukaya alan yüzlerce polis, Akman ve Karakaş adliye önüne gelir gelmez çevresini sardı. Polisler, tutuklu yakınlarının açıklama yapmasına bu hafta da Kağıthane Kaymakamlığı’nın "yasak" gerekçesini öne sürerek izin vermeyeceğini belirtti. Polis müdahalesine tepki gösteren tutuklu yakınları, yalnızca cezaevindeki çocuklarına "adalet" talep etmek için adliyeye geldiklerini aktardı. Bu esnada gazetecilerin çekim yapmasını engellemek için darbederek alandan uzaklaştıran yüzlerce polis, tutuklu yakınları Akman ve Karakaş’ı ablukaya aldı.

'HER GÜN ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜYOR'

Tutuklu yakını Fince Akman, "Her hafta neden bu işkence? Edî bes e (yeter artık)" sözleriyle polislere tepki gösterdi. Abluka içerisindeki Akman, polislere "Yeter artık, her gün çocuklarımız ölüyor. Bu kadar polis geliyor buraya, insanız biz, bu kadar işkence yeter. Biz adalet istemekten başka ne yaptık?" diyerek tepki gösterdi.

Polis müdahalesinin ardından darbedilen Akman ve Karakaş, gözaltına alındı. Tutuklu yakınları, daha önceki nöbetlerinde de gözaltına alınmıştı. (MA)