9 yaşındaki çocuğa 3 yıldır cinsel istismarda bulunan şüpheli tutuklandı

9 yaşındaki çocuğa 3 yıldır cinsel istismarda bulunan şüpheli tutuklandı

Onur K. cezaevine gönderildi.

Fotoğraf: Hale Güzin Kızılaslan / csgorselarsiv.org

Tokat’ın Erbaa ilçesinde babaannesi ve babasıyla yaşayan 9 yaşındaki çocuğa 3 yıldır cinsel istismarda bulunan Onur K. (20) tutuklandı. Onur K.’nin ifadesinde “Suç olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi.

Erbaa ilçesi Çevresu köyünde yaşayan çocuğun annesi F.K. ve babası M.K. kızları 3 yaşındayken boşandı, çocuğun velayeti babaya verildi. İddiaya göre, babası ve babaannesiyle köyde yaşayan çocuğa komşuları Onur K., 3 yıl boyunca cinsel içerikli görüntüler izletti ve daha sonra çocuğu istismar etmeye başladı.

Yaz aylarında kısa süreliğine annesinin yanında kalan çocuk, durumu tatil için gittikleri Bursa'da arkadaşlarına anlattı. Anne F.K., kızının yaşadıklarını diğer çocukların ailelerinden öğrenince, Erbaa'ya dönüp şikayetçi oldu.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başlattığı soruşturmada şüpheli yakalandı. “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan adliyeye sevk edilen Onur K., 28 Ağustos'ta çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi. İstimara uğrayan 9 yaşındaki çocuk ise annesine teslim edildi.

‘SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM’

Tokat Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülüp, aile görüşmecileri eşliğinde ifadesi alınan A.K., ilk istismarın 6 yaşındayken başladığını, Onur K.'nin kendisine cinsel içerikli görüntüler izlettiğini, daha sonra da istismar ettiğini anlattı. A.K. yaşadıklarını Bursa'daki arkadaşına anlattığını, Onur K.'nin tehdit ettiğini, bu sebeple de durumu kimseye söyleyemediğini ifade etti. Çocuk ayrıca babasına teslim edilmek istemediğini, bu durumun yeniden yaşanabileceğini söyledi.

Onur K.’nin ise ifadesinde, “Suç olduğunu bilmiyordum, pişmanım, cezaevine girmek istemiyorum” dediği öğrenildi.

DAHA FAZLA