‘6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı’ davasında duruşma günü belli oldu

‘6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı’ davasında duruşma günü belli oldu

Duruşma, 22 Mayıs 2023 tarihinde Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve eşi Fatma Gümüşel ile 6 yaşındaki kızlarını evlendirdikleri Kadir İstekli isimli tarikat üyesinin, “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan yargılanacağı davanın ilk duruşmasının 22 Mayıs’ta görülmesine karar verildi.

Gazeteci Timur Soykan, 3 Aralık günü yayımlanan haberinde, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli isimli tarikat üyesi ile imam nikahıyla evlendirdiği ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkarmıştı.

‘ZİNCİRLEME ŞEKİLDE ÇOCUĞUN CİNSEL İSTİSMARI’

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre, istismarın ortaya çıkmasının ardından, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlarından iddianame düzenledi.

Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel hakkında, “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan, çocuğun imam nikahıyla evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlarından hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

22 MAYIS’TA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına göre, tutuksuz sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel, Fatma Gümüşel ve Kadir İstekli, 22 Mayıs 2023 tarihinde hakim karşısına çıkacak.