25 Kasım'a katıldığı için sınır dışı kararı verilen 2 kadın serbest bırakıldı

25 Kasım'a katıldığı için sınır dışı kararı verilen 2 kadın serbest bırakıldı

Yabancı uyruklu olduğu gerekçesiyle 2 kadın hakkında sınır dışı kararı vermilmişti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde İstanbul'daki eylemde yabancı uyruklı 2 kadın gözaltına alınmıştı. Taksim Tünel'de gözaltına alınan biri Azerbaycanlı ve biri İtalyalı 2 kadın hakkında idari gözetim kararı, hukuki mücadele sonucunda kaldırıldı. Kadınlar serbest bırakıldı. 

Gözaltına alınan 2 kadın, yabancı uyruklu oldukları gerekçesi ile 27 Kasım’da Silivri’de bulunan Geri Gönderme Merkezine (GGM) götürülmüştü. Bir haftadır GGM’de tutulan ve önceki gün haklarında sınır dışı kararı verilen kadınlar hakkındaki "İdari Gözetim” kararına karşı 25 Kasım Kadın Platformu avukatları İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulundu.

Evrensel'in aktardığına göre kararı değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, kadınların GGM’de tutulmaları yönünde verilen "İdari Gözetim" kararını bozdu. Platform üyeleri, serbest bırakılan kadınları karşıladı.

25 Kasım Kadın Platformu tarafından fotoğraf da paylaşıldı.

SINIR DIŞI KARARINA KARŞI DA DAVA AÇILIYOR

Öte yandan avukatlar, kadınların sınır dışı edilmesi yönünden verilen karar için de İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurmaya dönük dava açacak. Bu süreçte dava sonuçlanıncaya kadar sınır dışı kararı uygulanamayacak.

DAHA FAZLA