2 yıl süren çocuk istismarına tutuksuz yargılama

2 yıl süren çocuk istismarına tutuksuz yargılama

13 yaşındaki çocuğa 2 yıl cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 2 erkek tutuksuz yargılanıyor.

Siirt'in Pervari ilçesinde bağlı Gümüşören köyünde 2 yıl boyunca 13 yaşındaki B.Ş. isimli çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen H. T. (65) ve A. Ş. (35) hakkında açılan davanın 2’inci duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan olaydan sonra açılan davanın ikinci duruşmasında savcı mütalaasını vererek sanıklar hakkında ceza talep ederken mahkeme heyeti tutuklama taleplerini reddetti ve duruşmayı 19 Ekim tarihine erteledi.

Siirt Adliyesinde görülen duruşmaya çocuğun ailesi ve avukatlarının yanı sıra Siirt Barosu Kadın Hakları Merkezi, Siirt Barosu Çocuk Hakları Komisyonu katıldı.

Duvar’dan Metin Yoksu’nun haberine göre; çocuk davaya Adli Görüşme Odası'ndan (AGO) katılarak beyanlarını tekrarlayarak maruz bırakıldığı istismarı anlattı. Mağdur çocuk pedagog eşliğine verdiği ifadesinde, önceki beyanlarını tekrarlayarak, H. T. ve A. Ş.’nin, kendisine yönelik “nitelikli cinsel istismar” ve “basit cinsel istismar” suçlarından şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkemede söz alan sanıklar, H. T. ve A. Ş. ise mağdur çocuğun beyanlarını reddederek beraatlarını istedi.

SAVCILI CEZA İSTEDİ

Savcılık mütalaasında sanıklar için “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan her iki sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mağdur çocuğun avukatlarının, sanıklar için tutuklu yargılanma talebi ise mahkeme heyeti tarafından reddedilerek, sanıkların tutuksuz yargılanmasına ve davanın 19 Ekim tarihine ertelenmesine karar verdi.

DAHA FAZLA