13 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunan zanlıya ‘iyi hal’ indirimi

13 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunan zanlıya ‘iyi hal’ indirimi

İ.A., 15 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir’de 13 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunan ve istismarı kimseye anlatmaması için çocuğu tehdit eden 47 yaşındaki İ.A., 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı.

13 yaşındaki Ö.Ç., 2021 yılında aynı apartmanda oturduğu dayısı İ.A. tarafından birçok kez cinsel istismara uğradı. Durumu çocuğundan öğrenen anne, savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından söz konusu olayla ilgili hazırlanan iddianamede, İ.A. isimli erkeğin yeğeni olan Ö.Ç.’yi film izleme bahanesiyle evine çağırarak istismar ettiği ve çocuğa cinsel içerikli filmler izlettiği belirtildi.

İSTİSMARI ANLATMAMASI İÇİN TEHDİT ETTİ

İddianamede, İ.A.’nın mağdur çocuğu “istismarı anlatması durumunda annesini öldürmekle” tehdit ettiği de ifade edildi.

Ö.Ç. hakkında hazırlanan adli görüşme ve psikiyatri raporuna göre, çocuğun verdiği ifadenin tutarlı olduğu belirtildi. Toplanan deliller ışığında sanık İ.A. hakkında “çocuğun cinsel istismarı” ve “tehdit” suçlarından ceza talep edilen iddianame, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

SANIĞIN OĞLU TANIK OLARAK DİNLENDİ

Sanık İ.A., duruşmada üzerine atılı suçlamaları reddederek Ö.Ç.’nin annesinin kendisine iftira attığını öne sürdü. Tanık olarak dinlenen İ.A.’nın 24 yaşındaki oğlu ise, babasının kendilerine de cinsel içerikli filmler seyrettirdiğini söyledi. Duruşma arasında, babası hakkındaki ifadeyi mağdur çocuğun annesinin baskısı altında verdiğini ileri sürdü ancak mahkeme tarafından bu beyanlarına itibar edilmedi.

Sanığın yargılanmasına 22 Mayıs'ta devam edilirken, duruşmaya İ.A. ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, sanık İ.A.'nın yeğeni olan ve 12 yaşından küçük mağdura karşı zincirleme şekilde cinsel istismar ve tehdit suçunu işlediğini belirterek cezalandırılması talebinde bulundu.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Mahkeme heyeti, İ.A.'yı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık İ.A.'nın mağdur Ö.Ç.'nin dayısı olması sebebiyle ceza önce 15, zincirleme olarak işlenmesi sebebiyle de 18 yıl 9 ay hapis cezasına çevrildi.

Öte yandan, mahkeme heyeti sanık hakkında iyi hal indirimi uygulayarak sanığı 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak tutuklanmasına hükmetti. Heyet, sanık İ.A.'ya tehdit suçundan da 5 ay hapis cezası verip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.