13 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan erkeğe 'iyi hal' indirimi!

13 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan erkeğe 'iyi hal' indirimi!

İzmir'de, 13 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunan İ.A. isimli erkeğe iyi hal indirimi uygulanarak 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İzmir'de çocuğa cinsel istismar sanığına 'iyi hal' indirimi uygulandı. 

2021 yılında 13 yaşındaki Ö.Ç, aynı apartmanda oturduğu 47 yaşındaki İ.A. tarafından birçok kez cinsel istismara maruz bırakıldığını söyledi. Çocuğun ailesi suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından söz konusu olayla ilgili hazırlanan iddianamede; İ.A'nın, yeğeni olan Ö.Ç'yi  film izleme bahanesiyle istismar ettiği belirtildi.

Bunun yanı sıra şüphelinin, mağdur çocuğa cinsel içerikli filmler izlettiği de iddianamede yer aldı. Okullar kapandıktan sonra İ.A'nın, istismara devam ettiği de vurgulandı. İ.A'nın Ö.Ç'yi istismarı anlatması durumunda annesini öldürmekle tehdit ettiği de iddianamede yer buldu. Ö.Ç. hakkında hazırlanan adli görüşme ve psikiyatri raporuna göre verdiği ifadenin tutarlı olduğu da belirtildi. Toplanan deliller ışığında savcı, İ.A. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'tehdit' suçlarından ceza talep etti. İddianame, İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) de davaya dahil oldu. 

Sanığın yargılanmasına, 22 Mayıs'ta devam edildi. Duruşmaya sanık İ.A. ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, sanık İ.A'nın '12 yaşından küçük mağdura karşı zincirleme şekilde cinsel istismar' ve 'tehdit' suçunu işlediğini belirterek cezalandırılması talebinde bulundu.

MAHKEME İNDİRİM UYGULADI

Sanığın 12 yaşından küçük mağdura yönelik cinsel istismar suçunun sabit olduğuna kanaat getiren heyet, İ.A'yı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık İ.A'nın Ö.Ç.'nin dayısı olması sebebiyle ceza önce 15 yıl hapse, zincirleme olarak işlenmesi sebebiyle 18 yıl 9 ay hapis cezasına çevrildi.

Sanık hakkında 'iyi hal' indirimi uygulayan heyet, sanığı 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıp, tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, sanık İ.A'ya tehdit suçundan da 5 ay hapis cezası verip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

DAHA FAZLA