10 gün içinde üçüncü öğrenci intiharı: Samet Taş yaşamını yitirdi

10 gün içinde üçüncü öğrenci intiharı: Samet Taş yaşamını yitirdi

Geçen hafta Eskişehir’de iki üniversiteli genç intihar etmişti.

Eskişehir’de Resul Alan ve S.N.R isimli öğrencilerin bir hafta arayla intihar etmelerinin ardından, bu kez de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi Samet Taş yaşamına son verdi.

Çanakkale Olay’dan Damla Yeltekin’in haberine göre, ÇOMÜ Okul Öncesi Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi Samet Taş, dün gece kaldığı yurtta yaşamına son verdi. Ailesine bir not bırakan gencin hem okuyup hem çalıştığı, dün gece de işten geldikten sonra intihar ettiği öğrenildi.

Üniversiteli genç Samet Taş’ın intiharı ardından ÇOMÜ yönetimi bir taziye mesajı yayınladı. Üniversitenin resmi internet sitesinde yer alan taziye mesajında olayın detaylarına değinilmezken, “Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencimiz Samet Taş vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz” denildi.

15 Ekim'de Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Resul Alan, kampüs yemekhanesinde yaşamına son vermişti. Bu olaydan bir hafta sonra da Eskişehir Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğrencisi S.N.R, kaldığı Mükrime Hatun KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşamına son verirken, her iki öğrencinin de geçim sıkıntısı çektiği belirtilmişti.