Sendikacı Zeynep Çelik evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı

Sendikacı Zeynep Çelik evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı

Devrimci Sağlık İş Sendikası eski yönetim kurulu üyesi ve Halkevleri üyesi Zeynep Çelik bu sabah saatlerinde evine düzenlenen baskında gözaltına alındı.

DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İş Sendikası eski yönetim kurulu üyesi ve Halkevleri üyesi Zeynep Çelik bu sabah saatlerinde İstanbul’daki evine düzenlenen polis baskınında gözaltına alındı.

Sendika.Org’da yer alan habere göre, avukatları Çelik’in “Diyarbakır’da yürütülen sivil toplum örgütlerinin KCK ilişkisi ile ilgili 2014 tarihli bir soruşturma nedeniyle Diyarbakır’a götürüleceğini” aktardı.

Zeynep Çelik, 2014 döneminde DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İş Sendikası’nın Diyarbakır bölge temsilciliği görevini yürütüyordu.

SENDİKA.ORG’DAN DÜZELTME VE ÖZÜR

Sendika.Org, yayımladığı ilk haberde baskının ve yakalama kararının Çelik’in eşi ve Sendika.Org yazarı Ferda Koç hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle gerçekleştiğini yazmıştı. Ancak daha sonra bilginin yanlış olduğunu öğrendiklerini kaydeden Sendika.Org, baskının gerekçesinin Zeynep Çelik hakkındaki bir soruşturma olduğunu öğrendiklerini belirtti. Site yaptığı açıklamada, “Düzeltir, özür dileriz” ifadelerini kaydetti.

DAHA FAZLA