Migros’tan hakkını arayan işçiye ‘çevreye rahatsızlık vermek’ten suç duyurusu

Migros’tan hakkını arayan işçiye ‘çevreye rahatsızlık vermek’ten suç duyurusu

26 işçiyi sendikalı olduğu için işten çıkaran Migros yönetimi, bu sefer de fabrika önünde hakları için direnişe geçen işçiler hakkında ‘çevreye rahatsızlık vermek’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Migros patronunun şikayeti üzerine harekete geçen polis direniş alanına geldi.

Süpermarket zinciri Migros, sendikalı oldukları için işten çıkardığı DGD SEN (Depo, Antrepo, Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı İşçileri Sendikası) üyesi 26 işçi ve sendika örgütlenme uzmanı Başaran Aksu hakkında ‘çevreye rahatsızlık vermek’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Anayasal haklardan olan sendikal örgütlenme hakkını kullandıkları için işten atılan DGD SEN üyesi Migros Depo işçilerinin taleplerinin yerine getirilmesi için işyerleri önünde başlattıkları direniş bugün 9. gününe girdi. 13 işçiyi sendikalı oldukları, 13 işçiyi de çay molasında atılan arkadaşlarının direnişiyle dayanışma gösterdikleri için ‘ahlak dışı tutum’dan işten çıkaran Migros, bununla yetinmeyerek hakkını arayan işçiyi bir de şikayet etti.

HAK ARAYIŞI MİGROS’U RAHATIZ ETTİ

Süpermaketin Gebze deposunda çalışan işçiler, iş giriş ve çıkışlarında kurumda çalışan işçilere sesleniyor ve direnişleri hakkında bilgi veriyorlardı. Buna tahammül edemeyen Migros yönetimi, içerideki arkadaşlarından destek gören direnişçi işçiler ve DGD SEN Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu hakkında 'çevreye rahatsızlık vermek' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

DEPO ÖNÜNE POLİS GELDİ

Migros'un hak arayan işçiyi şikayetinin üzerine harekete geçen polis, işçilerin direndiği işyeri önüne gelerek 26 işçinin ifadelerini alacaklarını söyledi. DGD SEN Örgütlenme Uzmanı Aksu’nun duruma itiraz etmesi, işçilerin sendikal örgütlülük çerçevesinde hareket ettiği ve işverenin muhatabının işçiler değil sendika olduğunu belirtmesi üzerine polis direniş alanından ayrıldı. Daha sonra yeniden direniş alanına gelen kurum içinde polis bekleyişini sürdürüyor.

MİGROS İŞÇİ DÜŞMANI TAVRINI SÜRDÜRÜYOR

[ih2]

İşçileri sendikalı oldukları ve arkadaşlarıyla dayanışma gösterdikleri için ‘ahlak dışı tutum’ iddiasıyla işten atan Migros’ta, işçilerin kötü koşullarda çalıştırıldığı, kadın işçilerin de mobbing ve tacizlere maruz kaldığını İleri Haber gündeme getirmişti.

Skandalın gündeme yansımasına rağmen hala bir açıklama yapmayan ve sessizliğini koruyan Migros, taciz, mobbing ve baskı uygulamalarına gelen tepkilere rağmen işçileri bir de şikayet etmesi, süpermarket zincirinin işçi düşmanı tavrını da bir kez daha gözler önüne serdi.