Melih Gökçek: Allah bize bir dönem daha nasip eder mi bilmiyorum

Melih Gökçek: Allah bize bir dönem daha nasip eder mi bilmiyorum

Ankara'da 1994 yılından bu yana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek, Ulus'ta Çankırı Caddesi'ne ilişkin bir projeleri olduğunu belirterek, "Bu projenin önümüzdeki 2 yıl içinde bitmesi çok zor. Allah bize bir dönem daha nasip eder mi bilmiyorum? Ederse eder, etmezse bir başka AK partili arkadaşımızın burayı bitirmesi söz konusu olur diye düşünüyorum" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün gece sabaha karşı Meclis'ten yaptığı Pericope yayınıyla gündeme geldi. 

Başkanlık teklifinin görüşülmesi sırasında Meclis'te olan Gökçek yayınında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 339 oyla Anayasa referandumu kabul edildi. İnşallah Allah nasip ederse şimdi referanduma gideceğiz. Referandumda da sizlerin oylarıyla inşallah, Türkiye, Başkanlık sistemine geçmiş olacak" ifadelerini kullandı.

"ÇANKIRI CADDESİNİ KAMULAŞTIRACAĞIZ"

Gökçek, yayın sırasında bir izleyiciden gelen, "Pavyonları ne zaman kapatacaksınız?" sorusuna "Ulus’taki pavyonlardan çok acayip şikayetler geliyor. Zaten orada kamulaştırma faaliyetleri devam ediyor. Özellikle bizim yeni bir projemiz var; anlatmadığımız. Ama Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan tarafından da olabileceği ifade edilen yeni bir proje; Çankırı Caddesi’ni kamulaştıracağız. Bu konuda Hükümetimiz bize kaynak sağlayacak. O gelecek paralarla Çankırı Caddesi’nin kamulaştırılması, Çankırı Caddesi’nin altından tünel yolun geçmesi, üstünün yaya yolu olarak düzenlenmesi, Çankırı Caddesi’ndeki uygun kullanılabilecek durumda olan otellerin yurt ve bazı binaların da Hacı Bayram Üniversitesi’nin fakülteleri haline getirilmesi planlanıyor. İnşallah bu gerçekleşince pavyonlar zaten otomatikman kalkmış olacak, böyle bir hazırlığımız var" yanıtını verdi.

"ALLAH BİZE BİR DÖNEM DAHA NASİP EDER Mİ BİLMİYORUM"

Gökçek açıklamasının devamında projenin bu dönemi aşacağını belirterek gelecek dönem de aday olup olmayacağı konusuna ilişkin şöyle konuştu:

"Düşündüğümüz alt geçidi de şu anda İller Bankası ile Gençlik Parkı arasından girerek YIBA çarşısından çıkacak şekilde halletmeye çalışacağız. Aynı zamanda da Hacı Bayram’ın alt tarafında eski Bentderesi tabir edilen yerden; Kevgirli Sokak’tan giren bir alt tünelin de Ankara Palas’ın önünden geçmesi söz konusu. Üst kısmı Ankara meydanı olacağı için trafik tamamen aşağıdan işleyecek. Otobüsler aşağıda duracak. Böyle güzel bir projemiz var, hazırlık yapıyoruz. İnşallah Allah yapmayı nasip eder. Bu projenin önümüzdeki 2 yıl içinde bitmesi çok zor. Allah bize bir dönem daha nasip eder mi bilmiyorum. Ederse eder, etmezse bir başka AK partili arkadaşımızın burayı bitirmesi söz konusu olur diye düşünüyorum".